20120327

John Hejduk


Så, under senaste kritik-tillfället så blev jag jämförd men John Hejduk,  som jag hade pinsamt dålig koll på. Men JA, jag kan ju totalt se liknelsen och känner mig smickrad att de jämför mina teckningar med dessa. Mitt projekt ser för närvarande ganska mycket ut såhär, lite ful-snyggt kan jag tycka. Spännande att se hur detta utvecklas!

2 kommentarer:

Mats Håkansson Behrbohm sa...

Har tittat mycket på Hejduk sen jag fick en liknande kommentar förra terminen men då angående hans maskiner/installationer.
Känns som han har två sidor. En mörk sida med hårda kol-skisser och maskiner som får mina tankar att vandra till krig. Samtidigt som han har gjort den här typen av mjuka, naiva idéer.
I och för sig så knyts ju dessa volymer samman av ett maskinellt grått system... Kanske är detta projekt bara kamouflerat för att se "snällt" ut.
Dina projekt däremot (tror jag) är "snälla" utan kamouflage. Eller?

Lovisa Lindström sa...

Åh, men vad kul att vi båda har blivit referarade till honom :) Jag tycker att de mörkare hårdare skisserna också är helt fantastiska, och lite lika vissa andra teckningar jag har, som inte är visade här än. Det kommer!

Men jag tror att jag behöver något som inte är "snällt" i mitt projekt också. jag behöver någon typ av funktionskanal/maskineri/korridor/länk som binder samman dessa mjukare rum, tror att det skulle vara en intressant kombination att jobba med kontrasten mellan det gråa och det pastelliga.

Känns som om viktiga beslut kommer att tas innan tisdag, och sen får vi se!